Meedoen HBEL

Steeds meer kinderen groeien op in armoede. Deze kinderen kunnen vaak niet meedoen aan sporten, uitjes met school of meedoen met andere kinderen. Maatschappelijke Zaken HBEL wil graag dat alle kinderen kunnen meedoen in hun omgeving. Via Meedoen HBEL kunt u voor uw kind van een aantal regelingen gebruik maken. Op dit moment zijn dat de regelingen: ‘Fiets’, ‘School’, ‘Kleding’, ‘ID-kaart’, ‘Zwemmen’ en ‘Doe-budget’.

Voor het kalenderjaar 2019 kunt u helaas geen aanvraag meer doen. Heeft u al inloggegevens ontvangen? Dan kunt u nog bestellen tot en met 22 december 2019.

Aanvragen voor 2020 kunt u vanaf 1 januari 2020 indienen. Meer informatie over aanvragen vindt u hier: aanvraag indienen.

Kom ik in aanmerking?

U heeft recht op deelname als uw (gezamenlijk) inkomen (werk of uitkering) niet hoger is dan 120% van de geldende bijstandsnorm en u thuiswonende kinderen heeft in de leeftijd van 4 tot en met 17 jaar. Is uw inkomen hoger dan 120% van de bijstandsnorm, maar volgt u een schuldentraject, dan kunt u mogelijk ook deelnemen.

Normen Meedoen HBEL per 1 juli 2019

Alleenstaand
Bijstandsnorm€ 978,90
120% van de bijstandsnorm€ 1174,68
Gehuwd of samenwonend
Bijstandsnorm€ 1398,43
120% van de bijstandsnorm€ 1678,12
Deze bedragen zijn netto en exclusief vakantiegeld.

Persoonlijke hulp nodig?

Persoonlijke hulp nodig?

Vraag & antwoord

  • Geen items gevonden
  • Wilt u uw gezin aanmelden voor Meedoen HBEL? Voor het kalenderjaar 2019 kan dit tot en met 31 oktober 2019. Aanvragen voor volgend kalenderjaar kunnen vanaf 1 januari 2020 worden ingediend.

  • Nee, bestellingen kunnen niet worden geannuleerd.

  • Ja, dat kan. U kunt het e-mailbericht met daarin het afhaalbewijs op uw mobiel of tablet laten zien aan de aanbieder. Die kan dan controleren of u recht heeft op het bestelde product.

Gemeenten:

Gemeente Huizen
Gemeente Blaricum
Gemeente Eemnes
Gemeente Laren

Partners:

Versa Welzijn
Vluchtelingenwerk Nederland